divendres, 2 de desembre del 2011

IV Festa del Xuixo

Per començar a preparar els nostres estómacs per les festes nadalenques que s’acosten, el dissabte 26 de novembre vam celebrar la quarta edició de la Festa del Xuixo, excusa perfecte per retrobar-nos un cop més, i passar una estona junts i de bon rotllo; aquesta edició amb una participació rècord; any rere any s’incrementa el número de participants (any 2008-10 part., any 2009-18 part., any 2010- 24 part. Any 2011 - 36). Aquest any la "dulça" convidada, eren les ensaïmades de Menorca que ens va portar el nostre company Quim.

La vetllada va estar amenitzada per boníssims fruits de la vinya (garnatxa i moscatell) i també xampanys i altres begudes més refrescants pels més menuts i no tant menuts com fantes i coca coles; que van acompanyar l’estrella de la festa, el Xuixo. En aquest cas, dues bones plates de xuixos de la Pastisseria l'Albera de La Jonquera. Exquisits xuixos elaborats pel mestre pastisser Víctor Capalleras.

I no podíem acabar la vetllada sense la tradicional partida del joc de la “la ranita” per posar a prova la nostra punteria, aquest any els equips eren de màxima rivalitat com en la primera edició, dones contra homes; amb pallissa per part de les dones amb un resultat de dos sets a zero en el millor de tres.