dimecres, 30 de maig del 2012

Marató per la pobresa


El passat dissabte dia 26 de maig una part del grup Xiruca i Forquilla va participar de la passejada i la botifarrada popular que va organitzar l’ajuntament de Cantallops. Acte que servia per recaptar fons per la Marató de TV3 per la pobresa. 


Varem gaudir d’un dia excel•lent per passejar. Una sortida sense desnivells, on varem visitar el suro de les tretes un dels arbres més monumentals del terme, i de tornada prenguérem el camí veïnal de Capmany i el camí estret, una de les joies de paret seca del terme, direcció el pont d’en Pip fins a les antigues escoles de Cantallops .


Per què aquesta Marató ?
 Davant l’evolució de la crisi i com està afectant la nostra societat, TV3, Catalunya Ràdio i La Fundació La Marató de TV3 han tirat endavant una acció excepcional: la Marató per la pobresa. Amb un únic programa on es volia mostrar les moltes cares de la pobresa al nostre país a partir de persones en situació de risc o d’exclusió social i també a partir de la feina de les entitats que des de fa temps treballen transversalment en aquest terreny. 


 Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de la pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,4% dels infants i joves. Per això, la Marató per la pobresa vol divulgar, sensibilitzar i mobilitzar la societat perquè aculli totes les iniciatives d’entitats i persones que vulguin ajudar els que ajuden.


El Resultat 
La solidaritat dels ciutadans traduïda amb els donatius que han fet i les 694 activitats populars organitzades a tot Catalunya han fet possible que, després de més de 17 hores d’intens directe, a Catalunya Ràdio, de les 9 a les 13, i a TV3, de les 12.00 a la 01.20, s’aconseguís sumar la xifra provisional de 4.030.182 €. Pel que fa a trucades telefòniques, n’hi ha hagut 32.702. 


 Ha estat un dia intens i llarg de Marató per divulgar, sensibilitzar i entretenir per lluitar contra l’exclusió social, com a resposta a la creixent demanda de col•lectius i entitats socials i del conjunt de la societat catalana. El període per fer donatius estarà obert fins al 30 de juny.


I a Cantallops?  
A Cantallops amb aquesta activitat hi han col•laborat 61 persones; que amb les seves aportacions s’han recaptat 610 €; que un cop restades les despeses, s’ha ingressat a la Marató un total de 453 €.