dimecres, 3 de desembre del 2014

VII Festa del Xuixo (29/11/2014)

Com fem cada any, i ja en van 7, el propassat dissabte dia 29 de Novembre varem celebrar la Festa del Xuixo. Enguany varem decidir que la dulça convidada fossin els Taps de Cadaqués. Aquesta mena de postra de pa de pessic, que no és exclusiva de Cadaqués, ha estat adoptada amb èxit des de fa molts anys pel món de la restauració, introduint-hi variacions reeixides  com ara el fet de banyar-los en rom cremat, xocolata desfeta o altres aportacions del gremi dels fogons.
Nosaltres com que, tot i ser de terra endins, comptem amb algun llop de mar, varem preparar un bon rom cremat per banyar els taps. Els artífexs d'aquesta beguda marinera varen ser en Xicu, la Lourdes i en Miquel. Hi va haver qui els va preferir xocats al rom i d'altres s'estimaren més menjar-se'ls en sec. Això anava a gust del consumidor. De totes maneres, perquè la cosa no quedés massa seca o empalagosa, també disposàvem de begudes variades per remullar el bec, sobretot garnatxa i moscatell, ambdues coses prou bones per fer baixar xuixos i taps.
Xuixos i taps realitzats pel mestre pastisser Victor Capalleras.

Enguany érem molta colla, senyal de la bona salut d'aquesta festa que humilment organitzem, i que no és res més que una trobada d'amics al voltant d'una taula, I de fet, sempre hem tingut molt clar, que no cal res més en aquesta vida. Per molts anys ho puguem fer!!!

Per veure més fotos cliqueu aquí.